Actie Kerst actie

103%

De Kerstactie, waar het voor onze stichting allemaal mee begonnen is, blijft groeien. Dit is  natuurlijk fantastisch, omdat het aangeeft dat wij steeds meer pakketten kunnen vullen dankzij jullie donaties. Aan de andere kant maakt het pijnlijk duidelijk dat er steeds meer gezinnen tussen wal en schip raken en hun financiële situatie nauwelijks op orde krijgen. De prijs voor een gemiddelde tas boodschappen is inmiddels buiten proporties en vanuit onderzoek is zelfs gebleken dat een kwart van de Nederlandse kinderen niet altijd de primaire levensbehoefte meekrijgen met als gevolg dat ze soms met honger, ongewassen of kapotte kleding in de klas zitten.


Het blijkt dus, dat acties zoals die van ons bittere noodzaak zijn. En dat, in ons rijke Nederland…. ? Wij blijven ons inzetten om deze gezinnen tijdens kerst in ieder geval een beetje mee te laten proeven aan de sfeer van kerst, zoals deze eigenlijk voor iedereen zou moeten zijn. Gezelligheid aan tafel met familie en vrienden. Wij begrijpen dat eens per jaar hulp ontvangen niet voldoende is voor deze gezinnen. Toch zien wij ook dat juist tijdens deze periode de compassie van Nederlanders hoger ligt en elkaar helpen een goed gevoel geeft. 


Ons BoemerangEffect is daar uiteindelijk ook op afgestemd. Dat je mag ervaren dat je met heel weinig moeite een zeer belangrijke factor kunt zijn in het leven van een ander. 


In samenwerking met een aantal enthousiaste vrijwilligers zijn er dit jaar diverse acties in het leven geroepen om onze kerstactie te ondersteunen. Zelfs kinderen staan op om te helpen. Dit jaar worden er op diverse basisscholen rugzakken gevuld voor dak- en thuislozen. Een thema dat jongeren bewust maakt van een belangrijk aspect binnen onze samenleving; compassie. Een actie met vega-kaarten, een bottleclub, een spinningmarathon en een sinterklaas bingo. Deze fantastische samenwerkingen staan symbool voor onze visie, waarbij het BoemerangEffect centraal staat. 


Waar zijn wij actief

Op dit moment zijn wij vooral actief in midden Nederland. Onze wens is om in de toekomst in alle provincies te kunnen helpen. Heb je zelf een idee waarbij je ons BoemerangEffect kunt vertegenwoordigen? Stuur ons dan een mail naar stichting@BoemerangEffect.nl


Wil jij ook een steentje bijdragen aan deze kerstactie?

Een groot gedeelte van de kerstpakketten wordt gedoneerd door onze vaste donateurs. Dit is helaas nog niet voldoende om alle pakketten te vullen. Met een eenmalige donatie help jij al mee. Gebruik hiervoor de onderstaande (veilige) doneer button.


*De pakketten worden afgeleverd bij onze, zorgvuldig verkozen, contactpersonen en instanties. Op onze facebookpagina zullen wij filmpjes online zetten van de afgifte.

Meer acties

CleanUp

Koken met- en voor daklozen